Kanin unger og kanin mor - viktig og være obs på dette.

Når kanin moren akkurat har født ungene sine er det viktig og la dem få fred. Gi gjerne eple til moren som snacks så hun får ros for at hun har vært så dyktig med ungene å at fødselen har gått fint. Aldri stress med å ta opp ungene fra dem kommer til. Dette vil bare gjøre moren stresset og man risikerer at moren blir sint og vil gå til angrep for og beskytte ungene sine og dette er helt normalt.

De vil selvfølgelig beskytte barna sine og kan føle seg truet dersom mennesker presser moren å stresser henne. Da kan hun risikere å bite dem i hjel.
Det er ingen vits i å stresse med å holde ungene å kose med dem for den dagen kommer uansett. La ungene få være i fred å ha heller fokus på å gi kos til moren og holde på med henne.

Når ungene begynner å få pels kan man begynne og løfte litt og litt på ungene, men ikke for lang tid. Bare noen minutter opp i hendene å da er det viktig at man er ren på hendene så man ikke har noen lukt fra katt eller hund, eller andre dyr. For løfter du opp ungen fra reiret etter du har koset med en hund eller katt vil dette bli luktet av ungen og dermed kan moren også ta livet av ungene. Så det er viktig og være ren på hendene. Så er det lurt og holde moren opp i hendene og kose med henne, mens noen tar og løfter opp ungen.
Aldri la hvem som helst løfte opp ungene, det vil stresse moren mer, det aller beste er at eier løfter opp ungene selv å koser med dem så får de som vil kose med ungene kose med dem når de er litt større og kommer ut fra reiret å begynner å spise selv.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kanin stallen

Kanin stallen

21, Ballangen

Velkommen til kanin bloggen. Bloggen skulle i utgangspunktet handle om belgisk kjempe, men vi har begynt med flere raser. Nå sitter vi med både belgisk kjempe, dvergvedder og hermelin. Har dere noen spørsmål eller ønsker en kaninprat så gjerne ta kontakt på belgiskkjempe@hotmail.com For og følge oss på instagram: belgiskkjempe

Kategorier

Arkiv

hits