Kanin avl og innavl

Når man skal drive med oppdrett av kanin og avle kaniner er det viktig og skille av kaninene når de begynner å bli kjønnsmoden.
Allerede etter ti uker begynner de og bli kjønnsmoden og noen er tidligere ute og derfor bør man skille jenter og gutter i hvert bur når de skiller seg fra moren.
Det er viktig og skille av kjønn fordi at kaniner parer seg med kanin uansett om det er søster, derfor er det viktig og unngå at det blir innavl å det er viktig og unngå at det i det hele tatt kan skje også. Det er viktig og sette seg godt inn i hvordan man ser forskjell på kjønnene for det er mange som har opplevd å bestilt jente eller gutt eller to gutter og endt opp med en jente og gutt i stede.Ingen ønsker å få unger som er innavl å derfor er det kjempe viktig og vite hva man holder på med når man skal drive på med kull og oppdrett.
Det er ikke bare å ta  det på sparket, det handler om og ha en del erfaring og faktisk vite hva man holder på med. Det å sette på kull er ikke kun moro.
Fordi det handler om at man må vite hva man holder på med, det er ikke alle som blir solgt unna å da må man planlegge plass så man er forberedt på dette, det kan ta tid og selge og når ungene kommer til skal alle sammen jobbes med og tammes opp for ingen ønsker å kjøpe ville kaniner.
Det er ingen garantier for å få solgt unna å tjent bra på dette, dette skal være en glede, en viktig greie i hverdagen å holde på med. Man skal virkelig elske å holde på med kaniner for og kunne holde på med dette og penger skal ikke komme først når det gjelder kull. For man blir ikke millionær av å holde på med kaninen. Dette er noe man burde legge hjertet og sjelen sin i om man ønsker å holde på med kanin som hobby.
 

3 kommentarer

Nebula Macrocosm

12.02.2017 kl.05:38

nussseligste jeg har sett

Erik Ribsskog

20.02.2017 kl.01:02

Hei.

Fint du tar opp dette temaet.

Har selv hatt, mye innavl i slekta, opp gjennom årene vel.

Bare noe heg tenkte på.

Mvh.

Erik Ribsskog

Kanin stallen

20.02.2017 kl.02:08

Tusen takk for kommentar:)

Skriv en ny kommentar

Kanin stallen

Kanin stallen

21, Ballangen

Velkommen til kanin bloggen. Bloggen skulle i utgangspunktet handle om belgisk kjempe, men vi har begynt med flere raser. Nå sitter vi med både belgisk kjempe, dvergvedder og hermelin. Har dere noen spørsmål eller ønsker en kaninprat så gjerne ta kontakt på belgiskkjempe@hotmail.com For og følge oss på instagram: belgiskkjempe

Kategorier

Arkiv

hits